30-05-10

2 wedstrijden: dwars door de Zilten en piste ACB

Het is al een tijdje geleden dat ik nog een berichtje heb geplaatst, maar hier is er nog eentje.

Woensdag ging ik naar Roeselare om deel te nemen aan dwars de Zilten. De afgelopen wedstrijd gingen niet zo vlot dus wou ik een beter resultaat halen deze keer. Ik ging van start bij de 3,5 km. Jammer genoeg starten we samen met de 14 km waardoor ik achteraan startte en dat ik iedereen moest inhalen. Na 500 meter gelopen te hebben, passeerde een jongen waar ik kon bij aansluiten en waardoor ik makkelijker mensen kon oversteken. In de helft van het parcour ging hij te snel waardoor ik snel alleen bengelde tussen 2 groepen. Jammer genoeg was dit een lastig stuk tegen wind en op 1 km van het einde kreeg ik dan ook mijn klop. Mijn eindtijd is 15 min. 17. Zeker geen slechte tijd op dit parcour.

Zaterdag was het de derde piste van het pistecriterium. De vorige pistewedstrijd in Roeselare was niet goed want ik schoot door mijn knie waardoor ik de rest rustig aan deed voor de punten. Zaterdag moesten we dan naar Blankenberge voor de derde wedstrijd. Op het programma stond 200 meter, 1000 meter en discus.
We begonnen met de sprint. Dat zag ik echt niet zitten. De start miste ik totaal en ik kwam als 5de uit de bocht en dat bleef ik ook. Mijn tijd weet ik nog niet, maar het is zeker niet schitterend want ik durfde niet meer voluit te gaan in schrik voor mijn knie en deze keer wou ik absoluut de lange afstand lopen. Na de sprint was het tijd voor de lange afstand. De start was super rap en Kim was er onmiddelijk vandoor. Geen paniek want ik had nog 2 volle ronden om haar bij te halen en te oversteken. Ik kwam uiteindelijk bij haar op 300 meter van het einde en ik waagde mijn kans en nam onmiddellijk over en versnelde. Jammer genoeg kreeg ik ze niet ervan. Het ging dus op een eindsprint die ik uiteindelijk won. Mijn tijd weet ik nog niet. Ik zou al blij zijn met 3 min. 40 want het was een zware wedstrijd met veel wind en regen en ik viel onmiddellijk alleen. Na wat uitgeblaasd te hebben moesten we ons richting de discusstand begeven. Na wat uitleg te gekregen hebben van Frans (bedankt daarvoor) begon ik met mijn vier worpen. Al vanaf de eerste worp stond ik aan de leiding en die bleef ik dan ook houden. Mijn verste worp waas 24 meter 95 ongeveer en daarmee behaalde ik een club en provenciaal record.

Een paar foto's van Martine:

IMGP7362

de sprint.

IMGP7427

De rappe start in de gietende regen.

IMGP7432

Aan de overkant Kim bijhalen en oversteken.

21:27 Gepost door ine defeyter | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |