28-03-10

Sfinx ekinden Gent

Zaterdag gingen we naar de watersportbaan te Gent voor de sfinx ekiden. Ik ging als 5de loper van start voor 5 km. Ik wou dit in een tijd tussen de 22 min - 23 min. Als eerste ging Dirk van start die al een rappe vijf liep. Hij gaf de stok door aan Nina die een supersterke 10 km had gelopen. Ze liep de 10 km in 39 min. en was daarmee eerste dame. Dan was het aan Anja (mijn moeder Lachen) ze liep een sterke tijd en liep meer dan 3 min. onder haar verwachte tijd. Zij gaf het lint door aan Guan die ook super sterk liep (38 min. over 10 km.). Hij gaf het lint door aan mij en met een laatste duwtje zette ik mijn 5 km. in. De eerste km. ging goed ook al was het tegen wind, tussen 1 en 4 km. bleef ik een strakker tempo aanhouden. Maar eenmaal aan bordje km 4  kreeg ik een klop van je welste. Met als laatste kilometer ook nog eens tegenwind leek het alsof ik niet vooruitging. Toch kon ik nog de laatste 200 meter een klein versnellingske plaatsen om zo het lint aan Herman door te geven. Hij liep nog eens een sterke 7,2 km. Zo werd onze eindtijd ongeveer 3 uren 5 minuten.

Mijn tijd op de 5 km. was goed genoeg voor een 27ste plaats bij de dames Lachen.

Bedankt Martine voor de foto's:

De ganse groep met de bolletjestruien.

Wachtend op het lint van Guan.

Nog een duwtje van Guan en ik start mijn 5km.

Eindelijk mijn 5km gedaan.

 

 

20:24 Gepost door ine defeyter | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-03-10

VACBL veldloop en Aviflora-loop

 

Beveren-leie

Het is alweer een tiijdje geleden dat ik een bericht postte, maar hier is er nog eentje. Vorige week zondag was er een veldloop in Beveren-Leie. Toen we daar toekwamen was het nog niet aan het regenen en waaide het ook niet zo veel, maar tijdens het opwarmen was het zowat stormweer. Als je tegenwind liep bleef je op dezelfde plaats. Uiteindelijk hebben ze voor de vrouwen de toer ingekort, maar voor de kadetten bleef het nog steeds 2 grote ronden. De start was rapper dan ik dacht, want Suzan nam direct het comando en het tempo lag hoog. Dat zag je ook want er was direct een groepje van 4. Ine V was de eerste die uit het groepje viel, want ze had haar spikes in het veld verloren. Na de eerste grote ronde waren we met drie over. Kim moest dan ook lossen en niet veel verder moest ik ook van Suzan lossen. Ik kon nog de tweede plaats vasthouden :).

foto's (dank je Martine)

IMGP3995
 Net gestart en Suzan liep al op kop.

IMGP3998

Eerste keer het veld in.

IMGP3999

Het begin van de tweede ronde.

IMGP4002

Na de tweede keer uit het veld. Ik had een slippertje gemaakt waardoor Suzan een gaatje kreeg, maar Suzan was te sterk voor mij.

 

Aviflora-loop

Vorige zondag was het dan ook de derde wedstrijd van het veldloopcriterium. Dit keer kan ik kort over de wedstrijd zijn. We stonden met 4 aan de start en de start was natuurlijk super traag. Na een paar grapjes in de eerste ronde ging het tempo de hoogte in. Jammer genoeg had ik weer een slippertje in het slijk (het gaat me echt niet goed af in de modder :( ). Kim kreeg dan ook een gaatje en dat kon ik niet meer dichtlopen.

foto's (weeral bedankt Martine)

IMGP4245

We waren maar met 4 :)

IMGP4248

Eerste ronde.

IMGP4252

Doortocht naar de tweede ronde. Kim had net gedaan met al huppelend een walibi na te doen :) jammer dat we daar geen foto van hebben.

IMGP4255

Nog één kleine ronde en de finish is in zicht.

19:33 Gepost door ine defeyter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |