29-04-09

in de voetsporen van tia

KnipogenVandaag ging Lisa naar Gent om deel te nemen aan 'in de voetsporen van Tia'. Ik kon niet meedoen want het ging maar tot 13 jaar dus was ik maar fotograaf Lachen. De foto's zijn redelijk goed gelukt. Hier een paar fotootjes.

ik 080

Lisa met Eline Berings op de foto.

ik 103

Bij de tests moesten ze zo ver mogelijk springen in vier sprongen. Bij Lisa lukte dit redelijk goedStoer

ik 107

Ook bij de tests moesten ze met een medecinebal zo ver mogelijk smijten. Ook al had Lisa dat niet onmiddelijk doorKnipogen.

ik 129

Bij de opwarming.

ik 131

Reactie sprintjes. Lisa had nog een redelijk rappe reactieStoer

ik 136

Het kogelstoten.

ik 192

Bij het hordenlopen dacht Lisa waarschijnlijk dat het echte hordens waren, want zo hoog erover springenLachen

ik 206

Dat was het beste van de dag, want Lisa heeft nog nooit zo hoog gesprongen. Waarschijnlijk omdat Tia er bijstond Stoer. (ze was over 1meter 15, maar net niet over 1 meter 17Lachen)

ik 210

Lisa bij Tia op de foto.

20:20 Gepost door ine defeyter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

piste Marke

Hier is nog een kort verslagje van de pistemeeting in Marke.

Op het programma stond 100 meter, speer en 1000 meter. Die dag zag ik vooral de sprint zitten, want ik wou eens testen of ik daar op verbeterd was.

Bij de sprint zaten we allemaal in één reeks (met 5) waarvan Lisa die weeral voor het record ging. Dus had ik de opdracht gekregen om Lisa zo ver mogelijk te volgen. Dat lukte zeer goed, want mijn start was schitterend (ik liep de eerste 10 meter zij aan zij met Lisa Stoer). Daarna moest ik wel wat laten zakken maar niet zo veel. Mijn tijd was uiteindelijk 14.22 Lachen (mijn vorig record was 15.04).

Daarna gingen we naar het speerwerpen. De miniemen smeten voor ons en Kim stond op de 4de (of 3de) plaats. Ik heb haar wat tips gegeven terwijl ik zelf mijn aanloop oefende. Enzo heb ik Kim naar de eerste plaats geholpen Knipogen. Daarna was het mijn beurt en ik ging voor het clubrecord 13meter en een beetje. Mijn eerste worp was direct al goed ik had direct al 15meter75 Stoer. Die worp heb ik dan ook niet meer verbetert. Ik had uitendelijk het clubrecord en een persoonlijk record en ik was eersteLachen.

Daarna de 1000 meter. Ik zag het volledig zitten, want ik ging voor de 3.30.00, maar mijn start was niet zo goed dus moest ik direct mijn eigen tempo lopen en heel de tijd in de wind lopenOnbeslist. Ondanks dit alles werd ik toch nog tweedes met een tijd van 3.30.30.

wat foto's (dank u martien):

IMGP7693

blij toekijken als kim haar record verbreekt

IMGP7714

 met een raar gezicht Tong uitsteken aanlopen.

IMGP7715

Mijn speer de lucht in werpen.

IMGP7760

Direct al achter op Lisa.

IMGP7766

Met nog één ronde tegaan.

IMGP7771

Nog sprinten op het einde voor mijn tijd

19:58 Gepost door ine defeyter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-09

pistemeeting VAD

Gisteren gingen we naar Roeselare voor de VAD-pistemeeting. Na veel omleidingen te volgen zijn we er nog optijd geraakt Lachen. Op het programma stond kogel, 400 meter, 1500 meter en misschien nog de 4 x 400 meter (als we een groepje konden vormen).

Eerst hadden we kogelstoten. Het was voor mij de eerste keer met 3kilo dus gingen we kijken hoe het ging. En het lukte vlot want al van de eerste keer stond ik al aan kop. Die plaats heb ik nooit afgegeven en ik verbeeterde iedere keer mijn worp. Uiteindelijk smeet ik 8 meter 81.

Daarna moesten we de 400 meter lopen en blijkbaar hadden ze ons aan de verkeerde lijn gezet. We stonden namelijk aan de witte lijn met een groene streep en we moesten aan de volle witte lijn staan Wenkbrouw ophalen. Dus degene in baan 6 moest meer lopen dan degene in baan 1. En ik stond wel in baan 4 zekerOnbeslist. Maar ja, missen is menselijk. En ik heb toch nog een goeie wedstrijd gelopen. Er was een rappe start waardoor ik het rond de 200 meter lastig kreeg, maar op dat moment liep ik tweede. En die positie heb ik kunnen houden ook al kwam Valentine nog heel sterk terug. Mijn tijd is 1.10.37 wat een verbetering is van mijn record met 2 seconden.

Dan was het de 1500 meter. Het was de eerste keer dat ik die afstand liep dus ik wist niet wat ik moest verwachten. De start was rapper dan de vorige keer waardoor ik mij een beetje liet insluiten. De wedstrijd is goed verlopen buiten de voorlaatste ronde want dan kreeg ik wel een klopje. Waardoor Valentine dichter kwam en ik moest Lisa ook laten gaan. Uiteindelijk ben ik derde geworden. Mijn tijd is 5.48.80.

Dan de aflossing 4 x 400 meter. Normaal ging ik met mijn zus en nog twee anderen de jeugd aflossing mee doen maar door dat ze één iemand te kort hadden in de vrouwenploeg heb ik daar mee gelopen. Ik moest starten en de stok doorgeven aan Betty. Betty moest doorgeven aan Saïn en Saïn aan Sharon. Dus we hadden een redelijk sterk groepje maar beveren-leie had ook een heel sterke groep met Mia die starte dus mijn doel was om geen te groot gat laten te vallen. De start was redelijk rap en Mia nam direct kop. Tussen de 100 en de 200 meter kreeg ik het moeilijk maar kon toch nog bij haar blijven en tussen de 200 en 250 meter kreeg Mia  het moeilijk dus ging het tempo terug weer wat trager waardoor ik kon bekomen van het lastige stuk en in de laatste 150 meter heb ik alles gegeven en ik heb een klein gaatje kunnen slaan tussen onze groep en de andere. Betty en Saïn konden het gat vergroten en Sharon maakte het mooi af met nog een snel rondje. We waren eerstesLachen en dat hadden we echt niet verwacht. De tijd is 4.53.93

Wat foto's (dank u Herman en Martine voor de mooie foto's)

IMGP7376

Een rappe start en ik ben direct bij Laura maar die blijft lang achter mij hangen

IMGP7378

Lisa is gewonnen met een zéér grote voorsprong en Valentine kan bij mij aansluiten

IMGP7379

Door mijn laatste versnelling heb ik ze kunnen achter houden.

IMGP7381

Tegen Lisa wat babellen aan de finish

IMGP7408

 schitteren op het podium

IMGP7477

In de start mij laten insluiten door ThijsOnbeslist

IMGP7480

Zij aan zij met Laura wanneer we Lisa moesten laten gaan

IMGP7482

Vermoeid aankomen na een goeie 1500 meter.

IMGP7539

Rap gestart met Mia in baan 1 en ik in baan 2

IMGP7541

De wissel liep vlot voor mensen die het nog nooit gedaan hebben en ik heb een gaatje gekregen op Mia

IMGP7563

Allemaal glunderen op het podium na de onverwachtse overwinning

15:01 Gepost door ine defeyter | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-04-09

eerste pistemeeting in Blankenberge

Na een lange stilte op deze blog ga ik nog wat neerzetten. Zaterdag was de eerste pistemeeting. Maar er waren wel een paar problemen met het vervoer en we zijn dan uiteindelijk met de trein geweest. Eenmaal we van de trein stapten begon het zonnetje te schijnen,maar die hield het niet lang vol. Gelukkig bleef het droog.

Bij het opwarmen had ik enorm last van mijn blaren en daardoor kon ik mijn spikes ook niet aandoen (Ik had de dag ervoor met school een wandeltocht gedaan maar ik had niet echt de geschikte schoenen aan Wenkbrouw ophalen, daarvan de blaren). Dus ja, sprinten en hoogspringen met mijn gewone loopschoenen. Eerst gingen we sprinten terwijl we ons aan het opwarmen waren kregen we het nieuws dat er een wijziging was in het programma. Dus snel naar de hoogspringstand en wat was dat lang geleden (ik wist mijn pasjes niet meerOnbeslist, het werd dus een beetje zoeken in de wedstrijd zelf). We begonnen bij 1meter en ik wou graag over de 1meter30 maar het hoogspringen lukte niet. Bij 1meter 10 zat ik al in de problemenWenkbrouw ophalen en het ging al helemaal niet meer bij 1meter 25. Dus had ik maar 1 meter 20 gesprongen. Heel boos ben ik mij dan gaan klaarmaken voor de sprint (300 meter, ik vind dat niet echt een sprint meer). Aan de start zat ik in een slechte reeks 1 iemand liep sneller dan mij maar dan ook véél sneller. Al in de eerste 100 meter haalde ze mij al in, dus vanaf dan kreeg ik eigenlijk al een klopje, maar ik probeerde toch nog 2de te zijn van mijn reeks en dat lukte ook maar ik ben pas 5de in totaalWenkbrouw ophalen. Dan heb ik boos toch mijn spikes aangetrokken om een goede 1000 meter te lopen. Maar ja, daar zat het ook al niet goed. De start was véél te traag (normaal wel goed voor mij, maar het most toch een beetje rapper gaan voor mij). En mijn start had ik ook echt totaal gemist, maar ik kon door het trage tempo direct naar voren gaan lopen. De jongens liepen aan kop en wouden niet versnellen dus heb ik maar aan de meisjes gevraagt wie er met mij mee op kop wou lopen en ik kreeg direct reactie van lisa verlinde dus zijn we het tempo wat gaan verhogen. Met nog één rondje te gaan overstaken de jongens mij maar ik liep toch nog eerste meisje. Dat wou ik ook zo houden. Maar lisa heeft wel een zeer sterke sprint dus in de laatste 100 meter sprintte ze mij voorbij. Mijn tijd was 3.42.38 (niet rap door die trage start en doordat ik zelf op kop moest gaan lopen). Maar ja, de dag was anders heel plezant en in de kadettengroep zit er echt wel een goede sfeer.

UITSLAG:

300 meter: 5de van de 12 met een tijd van 52.25

1000 meter: 2de van de 8 met een tijd van 3.42.38

hoog: 2de van de 12 met 1 meter 20

groetjes,

Ine

IMGP6962

concentreren voor het aanlopen

IMGP6963

Deze was er net over

IMGP6967

deze was totaal mis en ik was mijn concentratie helemaal kwijt

IMGP6982

de sprint: zwakker dan ik normaal gewend ben

IMGP7031

eerst naar voren opschuiven en dan direct de kop overnemen

IMGP7038

heel vermoeid aankomen (er stond veel wind waar ik op kop ben gaan lopen)

13:22 Gepost door ine defeyter | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |