19-05-08

sportdag school

vandaag hadden we een sportdag op school. Als eerste moesten we een duatlon lopen. Het was een tour van 500meter dus moesten we 2 tourtjes (te samen 1km). Ik had gekozen voor compitief dus zat ik bij de beste (iemand die 3.34 en iemand die 3.39 min op de 1000meter liep) maar toch mijn beste beentje voorzetten. De eerste ronde liep ik in 2e koppositie maar er zaten noch 5 mensen erbij tot ik op de laatste meters een sprintje. Iedereen moest lossen behalve manon (3min34). Dus even op mijn tanden bijten en nog een sprintje inzetten. Mijn eindtijd was 3min49 wat bijzonder goed was want het parcour was op grave met 4 scherpe bochten en de eindsprint moest je doen op gras dus ja. Dan fietsen (4 km) dat ging ik niet doen voor tijd want ik had een gewone baanfiets en manon en eline hadden een mountenbaike dus ja toch noch het beste van gemaakt ik was namelijk 3de met mijn tijd (1min. achtersprong wat veel te veel was voor het lopen). Dan noch eens 500 meter lopen. Mijn benen waren zwaar maar toch zag ik het zitten. Weeral met Manon en Elien in de groep maar die waren voluit gegaan bij het fietsen dus kreeg ik makkelijker een voorsprong. Mijn eindtijd was 1min40.

Na de duatlon moesten we naar rugby. Eens een andere sport é. eerst opwarmingsspelletjes en dan de tackle leren. Als we dit allemaal hadden geleerd was het tijd voor een spelletje spelen (ook al konden we er niks van). Jammer genoeg waren we verloren maar ja.

Dan waterpolo lastiger dan je dacht. Eerst de technieken en dan een spelletje spelen. We stonden gelijk spel.

Na waterpolo hadden we zelfverdediging. Dat vond ik het plezanst van allemaal. Eerst leerden we als er iemand je vastgrijpt bij je pols hoe je je kon bevrijden. Ik had Ieme (mijn vriendin en bijna naamgenootje) vast en ze kreeg haar niet los omdat ik haar zo hard vast had. Tot de leerkracht erbij kwam en ze hebben met 4 armen moeten trekken en dan kregen ze mij eindelijk los (dus pas op als ik je vast pak). De tweede oefening was als er iemand bij je middel vast pakt. De oplossing hard slaan en er vanonder proberen uit te kruipen. En bij de laatste greep namen ze mij als voorbeeld (jammer genoeg). Hij nam me vast bij mijn haar en ik moest mij er uitkrijgen maar trekken dat ik moest doen. Maar nu weet ik mij zelf te verdedigen maar toch zou ik eerst weg rennen

einde dag en keerde héééééééééééééél moe terug naar huis

fotos volgen misschien later

UITSLAG: 3de van de 22 (ondanks mijn twee eerste plaatsen)

 

19:59 Gepost door ine defeyter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.